Vad gör man åt en stressfraktur?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt en stressfraktur?

Vad gör man åt en stressfraktur?

Vid stressfraktur är det av stor vikt att ta ett uppehåll i den träning/aktivitet som misstänks ha orsakat skadan. Behandling baseras i stor del på att minska belastning mot det skadade området och alternativ träning rekommenderas.

Vad är stressfraktur i foten?

Stressfraktur uppstår genom upprepad belastning som överskrider skelettets hållfasthet. Frakturen kallas därför i vissa fall även för utmattningsbrott. Dessa frakturer kan uppkomma i hela kroppen men är klart vanligast i fot och underben.

Hur känns en stressfraktur i skenbenet?

Typiskt för denna diagnos är en situation där du utan föregående trauma får starka smärtor i ett avgränsat område i underbenet eller foten. Smärtorna förvärras genast vid försök att gå eller springa. Varje steg mot underlaget utlöser en tydlig och stark smärta.

Vad är en Marschfraktur?

Marschfraktur eller stressfraktur i foten som det också heter är en spricka i ett av mellanfotens ben i foten. Oftast det andra mellanfotsbenet bredvid stortån. Dessa skador uppstår plötsligt och kan komma från hård träning och belastning under en längre period.

Hur vet man om man har Benhinneinflammation?

Symtom. När du har benhinneinflammation kan det göra ont på insidan eller framsidan av underbenet. Benen kan kännas stela när du ska gå efter att du har suttit stilla en stund. De första stegen brukar göra ont, men när du har gått ett tag känns det mindre.

Relaterade inlägg: