Vad behöver man för att klara jägarexamen?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att klara jägarexamen?

Vad behöver man för att klara jägarexamen?

För att få din jägarexamen måste du klara en examination som består av ett teoriprov och tre praktiska delprov. Teoriprovet testar dina kunskaper inom de områden som är centrala för att du ska kunna bedriva jakt på ett bra och säkert sätt. Du måste få godkänt på teoriprovet för att få göra de praktiska proven.

Hur snabbt kan man ta jägarexamen?

Att ta jägarexamen behöver inte innebära en lång och tung process. Idag finns det ett flertal utbildningsföretag som erbjuder intensivkurser så att du kan ta din jägarexamen på endast tre dagar. Intresset av att jaga vilt fortsätter vara stort. Idag finns det nästan 300 000 registrerade jägare i Sverige.

Var kan man ta jägarexamen?

Studieförbund som exempelvis Studiefrämjandet erbjuder bra kurser med erfarna kursledare. Att gå en kurs där man har ett flertal lärarledda träffar och har möjlighet att fråga och diskutera med läraren och kursgruppen, är för de flesta mycket givande och ett bra sätt för inlärning.

Hur blir man provledare jägarexamen?

2.1 Vem kan bli provledare? Har avlagt samtliga prov i jägarexamen med godkänt resultat. Bedöms lämplig med hänsyn till yrkesverksamhet och personliga egenskaper. Är känd som en kunnig och omdömesgill jägare med bred jakt erfarenhet.

Hur gör man teoriprov jägarexamen?

Teoriprovet består av 70 flervalsfrågor som ska besvaras inom högst 60 minuter. För att bli godkänd måste minst 60 frågor vara rätt besvarade. Du måsta alltså svara rätt på 85 % av frågorna. Teoriprovet kostar 500 kronor.

Var registreras jägarexamen?

I jägarregistret hanterar Naturvårdsverket registreringarna av jaktkort och jägarexamen.

Relaterade inlägg: