Hur lång tid tar det innan en vagel försvinner?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det innan en vagel försvinner?

Hur lång tid tar det innan en vagel försvinner?

En vagel läker vanligen spontant inom cirka 10 dagar, men kan bli ett recidiverande besvär. Det är därför viktigt att fastställa grundproblemet och behandla detta. Bakomliggande orsaker kan vara: Torra ögon.

Hur botar man en vagel?

Du kan själv behandla vageln med värme flera gånger om dagen, vilket kan lindra.

  1. Ta en tvättlapp eller liten handduk.
  2. Blöt den med hett vatten och vrid ur.
  3. Lägg den varma duken hopvikt mot vageln tills värmen försvunnit.
  4. Upprepa flera gånger.

Är vagel farligt?

De allra flesta som får en vagel behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv utan behandling. Kontakta en vårdcentral om du har haft vageln i mer än sex månader och den orsakar besvär. Många mottagningar kan du kontakta genom att logga in.

Är en vagel på ögat smitta?

En vagel är en inflammation i en av ögonlockets talgkörtlar. Inflammationen är helt ofarlig och vanlig hos både barn och vuxna. Vageln smittar inte.

Vad är ögonlockssjukdomar?

  • Ögonlockssjukdomar kan delas in i: 1 Vagel i ögat, hordeolum - en liten varböld i en talgkörtel på ögonlockskanten. 2 Blefarit - inflammation i ögonlockskanten och beror på dålig funktion hos de körtlar som sitter där. 3 Chalazion - en långdragen inflammation i en körtel på insidan av övre eller nedre ögonlocket.

Hur gör du för att behandla vagel?

  • Egen behandling av vagel: tvätta händerna med tvål och vatten innan du tvättar ögat. tvätta ögonlocket med en bomullstuss eller kompress som du har sköljt i varmt vatten. lägg en ren, varm och blötlagd kompress eller handduk över ögat i ungefär tio minuter.

Hur kan du lindra vagel i ögonen?

  • Du kan själv lindra besvären om du får en vagel i ögat genom att rengöra, värma och massera ögonlocket med varmt vatten. Då öppnar du upp talgkörteln så att inflammationen går över fortare. Var noga med din egen handhygien och försök att inte klia dig i ögonen.

Relaterade inlägg: