Vad gör en eltekniker?

Innehållsförteckning

Vad gör en eltekniker?

Vad gör en eltekniker?

Som eltekniker arbetar du med växelvärme, belysning, kraftmätning till signalanläggningarna samt kontaktledning och hjälpkraft längs med spåren. Att vara eltekniker/kontaktledningsmontör är ett rörligt och varierande arbete.

Vad gör man som elektroingenjör?

Som elektronikingenjör arbetar du med att konstruera, programmera, testa och verifiera dessa elektrotekniska system. Du kommer att kunna arbeta med både hård- och mjukvara.

Hur mycket tjänar en elingenjör?

43 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en beredare elkraft?

En Beredare är en teknisk projektledare inom elnät, blandnät eller i kabelnät. En Beredare har många kontakter med bland annat installatörer med mycket samråd och planering och arbetar mycket med teknisk planering, anslutningsfrågor och med mätning.

Hur blir man eltekniker?

Efter utbildning på gymnasieskolans El- och energiprogrammet - inriktning Elteknik, krävs en grundläggande eftergymnasial utbildning inom specifikt yrkesområde, till exempel marin elteknik, järnvägsspecifik elteknik och montage av kontaktledning, innan du kan börja arbeta.

Hur mycket tjänar en el tekniker?

43 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: