Är Micellar bra?

Innehållsförteckning

Är Micellar bra?

Är Micellar bra?

Micellärt vatten, eller micellar water, är en skonsam ansiktsrengöring som rengör på djupet. Det påminner om ett vanligt vatten men innehåller små micellära partiklar som drar till sig smuts, orenheter och sminkrester. De stora fördelarna med att micellärt vatten är att det mycket mer skonsamt än vanlig rengöring.

Vad betyder Micellärt?

Micellärt vatten är ett ansiktsvatten som innehåller miceller. Dessa suspenderade tensidmolekyler är hydrofila och oleofila vilket innebär att de lockar till sig vatten, olja och smuts som sedan följer med dem, vilket i kombination med en bomullspad eller wipe, fungerar för att ta bort envis smink.

Vad är Micellarvatten?

Ett micellärvatten är lite som en makeupremover. Att ett ansiktsvatten är micellärt innebär att det innehåller laddade partiklar, miceller, som likt en magnet suger åt sig smuts och lämnar huden bar.

Vad är Micellärt kasein?

Micellärt kasein (Micellar Casein) tillverkas genom ultrafiltrering, där det lösliga vasslet separeras från den olösliga kaseinet. Micellärt kasein har en dyrare tillverkningskostnad, men processen sker utan användning av kemikalier, vilket bevarar den naturliga strukturen.

Vad använder man en Cleanser till?

När du rengör huden låter du porerna andas och tar bort överflödigt fett som annars skulle kunna täppa till och ge exempelvis finnar. För en ännu djupare rengöring kan du också använda peeling, den tar bort döda hudceller och ger huden ny lyster.

Hur använder man Rengöringsmjölk?

Rengöringsmjölk funkar bäst när de appliceras med en bomullspad för att sedan torkas bort. Börja från käklinjen och fördela produkten uppåt och utåt, och var försiktig med att inte använda för hårt tryck eller tänja på hyn.

Relaterade inlägg: