Kan man byta folktandvård?

Innehållsförteckning

Kan man byta folktandvård?

Kan man byta folktandvård?

Du kan välja om du vill gå till folktandvården eller till en privat mottagning. Du kan också byta tandläkare eller tandhygienist under behandlingen, men tänk på att det kan bli dyrare om du byter tandläkare eller tandhygienist under en pågående behandlingsperiod.

Hur byter man tandläkare vid flytt?

Vad gör jag om jag flyttar till eller från Skåne? Avtalet gäller i hela Sverige så du kan enkelt ta med ditt avtal dit du flyttar. Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till.

Kan man anmäla sin tandläkare?

Du kan anmäla en allvarlig tandvårdsskada till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Det har ingen betydelse om skadan har inträffat inom folktandvården eller på en privat mottagning. ... Anmälan till IVO är en offentlig handling som alla som vill kan läsa. Det är också offentligt vad IVO beslutar.

Kan man få röntgenbilder från tandläkare?

Du kan läsa journalen hos mottagningen, och du har också rätt att en avskrift eller kopia av journalen. Oftast kostar det ingenting. Ibland kan du betala en avgift, särskilt om det också ingår kopiering av röntgenbilder.

Hur länge gäller frisktandvård?

Du betalar ett fast pris i tre år, från 90 kronor i månaden*. Avtalsperioden löper över tre år. Under den tiden betalar du ett fast pris under hela perioden, antingen via autogiro eller årsfaktura. Läs mer om vad det kostar.

Hur fixar man frisktandvård?

På klinikens webbsida kan du lämna din intresseanmälan om Frisktandvård. Du blir kontaktad för en första undersökning. Efter undersökningen och en eventuell behandling till vanligt pris placeras du i en avgiftsklass utifrån din tandhälsa. Efter det kan ditt frisktandvårdsavtal börja gälla.

Har tandläkare tystnadsplikt om snus?

Generellt innebär tystnadsplikten inom tandvården, oavsett huvudman, att uppgifter om patientens hälsa eller personliga förhållanden inte får lämnas ut till någon annan än de som direkt vårdar patienten, om det inte är helt klart att uppgiften kan röjas utan att patienten eller någon närstående lider men eller om ...

Kan jag lita på min tandläkare?

Generellt sett så kan man inte lita på en tandläkare som man inte har undersökt och som man inte känner. Om man däremot ser till att se närmre på behandlingar, metodik och priser innan man bokar en tid så är chansen god att man faktiskt finner en tandläkare som man kan lita på för resten av livet.

Kan man gå till tandläkaren under Corona?

Våra medarbetare stannar hemma om de är sjuka och testas för covid-19 i sin hemmiljö. Våra väntrum är anpassade så det är möjligt att hålla avstånd. Vi uppmanar alla våra besökare att använda munskydd. Vi uppmanar alla våra besökare att undvika ta med sällskap till kliniken.

Relaterade inlägg: