Vad är Pronationsstöd?

Innehållsförteckning

Vad är Pronationsstöd?

Vad är Pronationsstöd?

En bra sko som är anpassad för en fot som lider av pronation har allt som oftast ett hårdare material på insidan, tillsammans med en mer stabil häl. Detta gör att foten ligger stabilare i skon, fotens rörlighet begränsas lite, men varje steg blir istället mer komfortabelt och hjälper dina fötter att ta steg rätt.

Vad betyder Pronerad?

Fotens leder och mjukdelar utsätts för enorma belastningar vid neutralsteg, där belastningen ökar dramatiskt vid felställningar så som pronationeller supination. Detta innebär att individen tippar foten inåt (pronerar) eller utåt (supinerar) vid steget.

Vad är ett Pronerande löpsteg?

Definitionen av pronation och supination Enkelt uttryckt är pronation vinkeln mellan löparens skenben och fot. Pronation är också den term som används när foten roterar inåt vid fotisättningen. Supination å andra sidan är när foten roterar utåt när foten sätts i marken.

Har jag pronation?

Har man pronation så tippar fotleden inåt och då följer knäleden med. Då blir det en snedbelastning på hela kroppen. Ibland hoppar det över knälederna och går direkt på höftleden i stället. Men det är vanligt att man får ont i knäna om man har en pronation och inte gör något åt det, säger Kuperion.

Relaterade inlägg: