Hur är det att jobba som bartender?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som bartender?

Hur är det att jobba som bartender?

Bartenders serverar drycker över baren till gäster, de blandar drinkar och serverar vin, öl, alkoholfria drycker och kaffe. ... Bartendern tar betalt av gästerna och ansvarar också för att kassan stämmer. Bartendern ska ha kunskap om de olika drycker som serveras, deras smak, tillverkningsprocess och vad de passar till.

Hur lång tid tar det att bli bartender?

Bartenderutbildningar i Sverige ges oftast som yrkesutbildningar av privata bartenderskolor, men det kan även finns YH-utbildningar inom bar och dryckesservering.De privata yrkesutbildningarna varierar i längd och kostnad, vanligtvis är de två till fem veckor på heltid och kan kosta allt mellan 10 000-20 000 kronor.

Har bartender?

En bartender serverar alla drycker i baren. Man blandar drinkar och serverar vin, öl, alkoholfria drycker och kaffe. En bartender kan ha en mängd olika arbetsuppgifter beroende på vilken typ utav bar man jobbar i självklart, men framförallt ska man ha en känsla för service och gästernas behov, gärna vara lite kreativ.

Hur mycket tjänar man som bartender?

26 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Får en bartender dricka?

Med det sagt finns ingen lag som säger att du inte får dricka på jobbet eller måste vara nykter när du kommer till jobbet. Det innebär dock inte att det är tillåtet. De flesta arbetsgivare har en "Alkohol och drog" policy på sin arbetsplats.

Är det svårt att vara bartender?

Oftast behövs det ingen specifik utbildning för att arbeta som bartender då många arbetsplatser utbildar sin personal direkt på plats, men vissa restauranger och barer kräver en serveringsutbildning. Passande gymnasieutbildningar är de olika inriktningarna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Vad kostar det att hyra en bartender?

För dig som privatperson brukar en bartender kosta mellan 2.000 och 3.000:- för en kväll men det kan variera beroende på vad du önskar och vad vi skall ha med oss. Om ditt event är viktigt för dig så se till att hyra en bartender som tycker likadant och en som verkligen presterar.

Vad gör en shaker?

En shaker används för att blanda ingredienserna till drinken. En på barer ofta förekommande variant är bostonshakern (bilden) som består av en glas- och en metalldel. Bästa shakern för nybörjaren är troligen en tredelad shaker i metall med inbyggd sil.

Relaterade inlägg: