Vad arbetar hjärnstammen med?

Innehållsförteckning

Vad arbetar hjärnstammen med?

Vad arbetar hjärnstammen med?

Hjärnstammen styr andning, blodtryck och puls Hjärnstammen ligger under storhjärnan. Den nedersta delen av hjärnstammen kallas förlängda märgen. Den förbinder storhjärnan med ryggmärgen. Hjärnstammen tar emot information från kroppens signaler och skickar dem vidare till hjärnbarken.

Vad gör mellan hjärnan?

Är ett område som reglerar kroppens endokrina system. Hypotalamus är viktig för att upprätthålla homeostas, och kontrollerar därför funktioner som ger upplevelse av basala överlevnadsdrifter, som hunger, törst, och dygnsrytm.

Vilka mekanismer i våra hjärnor gör att vi kan samarbeta?

I lillhjärnan kommunicerar nervcellerna med varandra via grå substans, mellan den vita substansen. Lillhjärnan styr vår balans och vår finmotorik, med hjälp av information från storhjärnan som meddelar om kroppens läge och hur vi vill röra oss.

Vilken struktur är en del av mesencephalon?

Mitthjärnan (latin: mesencephalon) är den struktur som är belägen högst upp på hjärnstammen, ovanför hjärnbryggan. Mitthjärnan innehåller sensoriska och motoriska nerver, och fungerar som en relästation för visuell och auditiv information.

Vad gör bryggan?

Hjärnbryggan[redigera | redigera wikitext] Bryggan är hjärnstammens kraftiga mellandel, som neråt övergår i förlängda märgen (medulla oblongata) och uppåt i mitthjärnan (mesencephalon). Bryggan innehåller ett flertal kranialnervskärnor och ett myller av så kallade ponskärnor.

Relaterade inlägg: