Vad gör mjölksyrabakterier i tarmen för nytta?

Innehållsförteckning

Vad gör mjölksyrabakterier i tarmen för nytta?

Vad gör mjölksyrabakterier i tarmen för nytta?

Mjölksyrabakterier återställer tarmens normala bakterieflora, hämmar tillväxten av skadliga bakterier och stärker immunförsvaret. Dessutom är mjölksyrabakterier även bra för tarmfloran i samband med en antibiotikakur.

Vad gör mikroorganismer för nytta?

De flesta mikroorganismer som finns i maten är inte skadliga för oss människor. Tvärtom finns det många som är bra för oss. Vissa mikroorganismer gör att en del livsmedel smakar bättre eller får en längre hållbarhet, medan andra mikroorganismer påverkar tarmfloran på ett sätt som kan vara bra för hälsan.

Varför är Probimage bra?

Att äta probiotika kan hjälpa till att hålla en bra balans mellan bakteriestammarna, vilket kan påverka vår hälsa positivt och minska symtom som gaser och uppblåsthet. Bakterierna i tarmen behöver mat för att överleva. Därför gäller det att äta en kost rik på prebiotika t ex fibrer. Läs mer om prebiotika vid IBS.

Hur länge ska man ta Probimage?

Ta alltid probiotika i samband med mat. Då ökar chanserna att bakterierna överlever hela vägen ner i tjocktarmen där de gör nytta.

I vilken mat finns mjölksyrabakterier?

Det finns många olika mjölksyrabakterier men våra vanligaste är laktobaciller och bifidobakterier. Exempel på livsmedel som är rika på mjölksyrabakterier är mjölksyrade grönsaker, syrad mjölk eller surdegsbröd.

Relaterade inlägg: