Vad fyller fiskmåsar för funktion?

Innehållsförteckning

Vad fyller fiskmåsar för funktion?

Vad fyller fiskmåsar för funktion?

Fiskmåsen är en allätare som ofta födosöker i närheten av människan och kan flyga långa sträckor från häckningsplatsen för att finna föda. Den tar fisk och fiskavfall, musslor, daggmask, hushållsavfall, insekter som flygmyror, bär och utsäde.

Får man skjuta glador?

Det råder faktiskt en allmän jakttid för fiskmås, havstrut och gråtrut mellan 1 augusti och 31 mars. Silltrut är däremot fredad året runt. På hösten och den tidiga våren har man alltså rätt att skjuta måsar om man har en jaktlicens.

Är det tillåtet att skjuta skator?

Vid jakt på hemmakråkor kan man också räkna med att komma åt en del skator. Det finns gott om tid till att bedriva jakt och fångst på kråkfåglar. För krå- ka och skata gäller jakttiden 16 juli–30 april i de fyra nordligaste länen och 1 juli–15 april i övriga landet. Nötskrika får jagas 16 juli–31 mars.

Hur blir man av med skator?

Skrämselballonger - färgglada ballonger med påmålade ögon, ska efterlikna rovfåglar. Reflekterande remsor och blåa band. Det sägs att skator skyr blå färg, så det sägs att blåa band kan skrämma bort skatorna. Reflekterande remsor ska ha samma effekt plus att de ger i från sig ett ljud i vinden.

Relaterade inlägg: