Varför är det bra att röra på sig?

Innehållsförteckning

Varför är det bra att röra på sig?

Varför är det bra att röra på sig?

När du rör på dig regelbundet minskar risken att bli sjuk i till exempel några av de här sjukdomarna:

  • Hjärt-kärlsjukdomar, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt och stroke.
  • Metabola sjukdomar, till exempel diabetes typ 2 och fetma.
  • Cancer, till exempel tjocktarmscancer och bröstcancer.

Hur länge ska man röra på sig varje dag?

Långa perioder av stillasittande bör brytas av och ersättas med någon form av fysisk aktivitet. Vuxna bör varje vecka vara fysiskt aktiva på måttlig intensitet i minst 150–300 minuter eller minst 75–150 minuter av fysisk aktivitet på hög intensitet, eller en likvärdig kombination av måttlig och hög intensitet.

Varför är det bra att motionera varje dag?

För hälsan Rör man sig minst 30 minuter varje dag löper man mindre risk för sjukdomar som typ 2-diabetes, benskörhet, hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancerformer. Att sitta stilla flera timmar i sträck ökar däremot risken för dessa sjukdomar. Det gäller även för den som tränar.

Varför är det viktigt med vardagsmotion?

Du blir piggare, starkare och minnet kan förbättras. Dessutom sover du bättre. Risken för sjukdomar och benbrott minskar också. Försök därför att få in mer rörelse i vardagen och undvik stillasittande.

Hur många gånger per vecka bör barn vara aktiva så de blir svettiga?

Minst tre gånger i veckan bör barn utöva en aktivitet man blir andfådd och svettig av, det vill säga något som belastar hjärt-kärlsystemet lite mera. Det kan vara allt från innebandy på rasten till fotboll efter skolan. Andra exempel på moden motion är t.

Varför är det bra att få upp sin puls?

Bättre muskelstyrka. Ökad insulinkänslighet. Förbättrat syreupptag – bättre kondition.

Varför behöver vi träningsfria dagar?

Att ta en eller två träningsfria dagar kan förhindra skada, trötthet, överträning och hjälpa till att hitta rätt balans i ditt träningsschema. Vi i samarbete med Polar vill hjälpa dig att uppmärksamma de fysiska tecken och parametrar du bör hålla ett öga på för att veta när du ska ta en vilodag.

Relaterade inlägg: