Vad är en sårbar plats i Europa?

Innehållsförteckning

Vad är en sårbar plats i Europa?

Vad är en sårbar plats i Europa?

Europas mest sårbara länder heter Nederländerna, Tyskland, Belgien, Österrike och Finland. Det anser kreditvärderingsinstutet Standard & Poor's, enligt nyhetsbyrån Bloomberg uppger Direkt. S&P spår ”en allvarlig ekonomisk recession” inom euroområdet 2012.

Vad exporterar och importerar Nederländerna?

Landet är en av världens största exportörer av livsmedel. Industriell produktion finns främst inom matförädling, metall, elektronik, kemisk industri, samt olja och gas. Nederländerna har också en väl utvecklad infrastruktur när det gäller telekommunikation, person- och godstransporter.

Vem bestämmer i Nederländerna?

Statschef är sedan kung Willem-Alexander.

Vad importerar Holland?

Landets ekonomi är i stor grad baserad på import av råmaterial som förädlas till färdiga produkter som sedan säljs vidare. Industrin står för 25 procent av landets bruttonationalprodukt (BNP) och de traditionellt viktigaste industrierna är maskin- och metallindustrin, elektronik-, kemi- och textilindustrin.

Vad innebär en sårbar plats?

En sårbar plats är ett område som ofta drabbas av katastrofer. Det kan röra sig om naturkatastrofer - utan mänsklig påverkan - eller kulturgeografiska katastrofer, d.v.s. naturrelaterade katastrofer som orsakats av människan, t. ex. skogsskövling, men också överbefolkning och miljöförstöring.

Vad är en sårbar stad?

Det är i städerna som dagens väpnade konflikter utspelar sig. ... I staden utgörs fronten av gator, våldsamma handlingar utspelar sig på torg, grannar blir fiender och terroristattacker slår sönder vardagen. Denna utveckling innebär nya utmaningar för arbetet med att förebygga konflikter och bygga fred.

Relaterade inlägg: