Vad gör man i militären?

Innehållsförteckning

Vad gör man i militären?

Vad gör man i militären?

De tre försvarsgrenarna armén, marinen och flygvapnet organiserar och utbildar förband som enskilt och gemensamt är beredda att genomföra insatser i Sverige eller i internationella konfliktområden. Vår internationella närvaro handlar inte bara om att hjälpa människor i andra länder till ett liv i fred.

Kan armé sättas på?

Armé eller här är vanligtvis samlingsnamnet på en stats markstridskrafter, till skillnad från luftstridskrafterna (flygvapen) och sjöstridskrafterna (örlogsflotta/marin). En armé kan också vara en större enhet inom ett lands krigs-/försvarsmakt omfattande en eller flera armékårer och understödjande förband.

Varför flyger Jas idag?

Det är Försvarsmaktens flygflottiljer som genomför flygningarna för att öva formationsflygning men också för att visa närvaro på platser där Försvarsmakten inte syns så ofta.

Vad händer i försvaret?

Försvarsmakten övar mycket och på många ställen. Det är vårt sätt att hela tiden utveckla och stärka vår förmåga, så att vi klarar att upprätthålla den militära beredskap som regering och riksdag har beslutat om. Vi har också ständigt pågående internationella engagemang i form av insatser av olika slag.

Är armén en?

En arm, eller "övre extremitet" (latin: membrum superius), är en parig främre extremitet hos människan, det vill säga de två långa och smala delar som sticker ut från axlarna. ... Armen indelas i överarm (brachium) och underarm (antebrachium). Överarmens ben heter humerus. Underarmen består av två ben, radius och ulna.

När flyger Jas?

”Flygsäkerhet alltid högsta prioritet” På onsdag, den 15 december, flyger Skaraborgs flygflottilj, F7, med Jas 39 Gripen med start 11.50 i Såtenäs och med avslut i samma ort strax innan 16-tiden.

Vad flyger över Stockholm?

Årligen i december flyger Försvarsmakten i juliga formationer över Sverige. Den som under onsdagseftermiddagen vände blicken mot skyn i Stockholm hann kanske se formationen ”Julkulan”. Men om det liknar en julkula som kan hängas i granen – det får betraktaren avgöra.

Relaterade inlägg: