Vilka länder ingår i Förenade Arabemiraten?

Innehållsförteckning

Vilka länder ingår i Förenade Arabemiraten?

Vilka länder ingår i Förenade Arabemiraten?

De ingående emiraten är Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn. Abu Dhabi är huvudstad i Förenade Arabemiraten. Islam är den officiella religionen och arabiska är det officiella språket.

Vad exporterar Förenade arabemiraten?

Olja är den viktigaste naturtillgången, men även naturgas utvinns i stor utsträckning. Abu Dhabi har över 90 procent av landets oljereserver och står för en lika stor andel av oljeproduktionen.

Har Förenade Arabemiraten flerpartisystem?

Landets statsbildning kan beskrivas som en federation av sju absoluta monarkier i form av schejkdömen, eller emirat. Inom varje enskilt emirat ligger all makt hos härskaren, emiren. Val i starkt begränsad omfattning infördes 2006.

Vad heter Förenade Arabemiratens huvudstad?

Abu Dhabi United Arab Emirates/Capitals

I vilken världsdel ligger Dubai?

Asien Dubai/Continent Emiratet ligger utefter Persiska vikens kust och gränsar till emiratet Abu Dhabi i väster och söder, emiratet Sharjah i nordost samt Oman i sydost. Det omfattar 3 900 km² till ytan och har cirka 2,4 miljoner invånare (2015), varav de allra flesta i staden Dubai. Dubai ligger i Asien.

Hur förkortas Förenade Arabemiraten?

Förenade arabemiraten är ett land i Mellanöstern som ofta går under dess engelska förkortning UAE. Landet grundades 1971 och består av sju emirat (shejkdömen).

Relaterade inlägg: