Hur ofta ska man serva en luftvärmepump?

Innehållsförteckning

Hur ofta ska man serva en luftvärmepump?

Hur ofta ska man serva en luftvärmepump?

Rekommendationen är att boka en service hos en auktoriserad installatör vartannat eller vart tredje år, beroende på vilket slitage luft/vattenvärmepumpen utsätts för.

Vad kostar en service på en luftvärmepump?

Räkna med att betala runt 2000 kronor för service av en luft-luftvärmepump, beroende på företag och innehåll i servicen. Räkna också med att servicen tar ett par timmar.

Varför låter min luftvärmepump?

Hur mycket en värmepump låter beror på var den placeras. En vätska/vatten-värmepump hämtar energi från marken och har en ljudnivå som inte är störande. ... Om du väljer en luft/luft-värmepump avges värmen direkt i luften. Värmepumpen ska då placeras i ett rum där du ofta vistas, till exempel vardagsrummet.

Hur ofta ska man serva IVT värmepump?

Vi rekommenderar en service ungefär var tredje år för att säkra effektiviteten och driftsäkerheten. För att värmepumpens garanti ska gälla krävs en service år 3 samt år 5 efter installationen (för luft/luftvärmepumpar krävs endast en service år 3). I vår blogg ger vi tips som får din värmepump att prestera bättre.

Hur ofta ska man byta luftvärmepump?

–Börja med att räkna på hur gammal produkten är för att se om den närmar sig sitt bäst före-datum. Generellt sätt brukar äldre värmepumpar ha en livslängd på 15–20 år. Även om allt ser ut att fungera som det ska kan din värmepump ha börjat tappa i effektivitet, vilket kan märkas på din elräkning.

Vad kostar rengöring av luftvärmepump?

En luftvärmepump som inte blir servad kontinuerligt minskar sin effekt med upp till 60% över tid. Det betyder att kostnaderna för uppvärmning har ökat med 4200 kwh per år eller 5 880 kr per år, Du kan således spara upp till 5 385 kr per år genom att låta oss rengöra din luftvärmepump vartannat år.

Hur länge brukar en luftvärmepump hålla?

En luft/luftvärmepump är mer ett komplement till ett befintligt värmesystem, så det beror väldigt mycket på förutsättningarna och hur den får jobba. Men 10-15 år kan man nog räkna med. Frånluftsvärmepumpar brukar hålla 15 år.”

Relaterade inlägg: