Vad gör man på en OVK-besiktning?

Innehållsförteckning

Vad gör man på en OVK-besiktning?

Vad gör man på en OVK-besiktning?

Undersöka om det finns några föroreningar i ventilationssystemet. Kontrollera om det finns instruktioner samt skötselanvisningar enkelt tillgängliga. Se om ventilationssystemet fungerar som avsett vid första besiktningen. Kolla så att alla egenskaper är rätt enligt alla lagar och regler.

Vad görs på en OVK?

Vid varje OVK ska det kontrolleras att: ventilationssystemet inte innehåller föroreningar som kan spridas i byggnaden. instruktioner och skötselanvisningar finns lätt tillgängliga. ventilationssystemet i övrigt fungerar på det sätt som är avsett.

Hur ofta görs en OVK-besiktning?

Hur ofta måste man göra OVK? OVK ska göras innan ett ventilationssystem tas i bruk för första gången och sedan var 3:e eller 6:e år, beroende på vad byggnaden används till och typ av ventilationssystem.

Är det lag på OVK?

Precis som namnet antyder, OVK, obligatorisk ventilationskontroll, är det sedan år 1991 lag på att fastigheten ska genomgå en besiktning av fastighetens ventilationssystem regelbundet.

Hur ofta OVK skola?

OVK ska göras innan ett ventilationssystem börjar användas för första gången och för de flesta byggnader ska kontrollen sedan göras regelbundet var tredje eller sjätte år. Besiktningsintervallen beror på typ av byggnad och ventilationssystem. Förskolor, skolor, vårdlokaler och liknande oavsett typ av ventilation.

Hur ofta skall OVK-besiktning utföras i en förskola med Självdragsventilation?

Inget krav på återkommande besiktning. S-ventilation = självdragsventilation. F-ventilation = fläktventilation där frånluftsflödena är fläktstyrda. FT-ventilation = fläktventilation där både frånluft- och tilluftsflödena är fläktstyrda.

Relaterade inlägg: