Kan man träna med löparknä?

Innehållsförteckning

Kan man träna med löparknä?

Kan man träna med löparknä?

Det är en vanlig åkomma hos löpare, cyklister och för dem som deltar i sport där det förekommer hopp. Löparknä kan förbättras genom att vila efter träning eller lägga is på det ömmande stället. Stretchövningar hemma och förstärkningsövningar kan också hjälpa.

Hur farligt är det att cykla med löparknä?

– Först och främst ska du initialt undvika löpning om du får ont på utsidan av knät när du springer. Eftersom löparknä beror på en överbelastning ska du inte fortsätta att belasta på samma sätt, för då kan problemet förvärras.

Hur tränar man utsida knä?

Fäst blicken rakt fram och gå så djupt som möjligt, målet är att ha båda benen i 90 grader. Försök att hela tiden kunna se din främre fot och undvik att skjuta fram det främre knät. Återgå till startposition och upprepa 10-15 gånger innan du byter ben. Tänk på: Undvik att svanka, håll anspänningen i bålen.

Hur är ett knä uppbyggt?

Knäledens ledytor bildas av lårbenets nedre del och skenbenets övre del. Framför knäleden sitter knäskålsbenet som har en ledyta mot knäleden. Runt ledytorna i knät och knäskålen sitter en kapsel som håller ledvätskan på plats. Knäleden är en typ av gångjärnsled.

Relaterade inlägg: