Vad handlar den kända svenska romanen Låt den rätte komma in om?

Innehållsförteckning

Vad handlar den kända svenska romanen Låt den rätte komma in om?

Vad handlar den kända svenska romanen Låt den rätte komma in om?

En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända. Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel.

Varför skrev John Ajvide Lindqvist Låt den rätte komma in?

Det var en förlösande insikt. – 'Jag har läst mycket skräck, och tittat på mycket skräck, så det kan jag', tänkte jag. Det fanns inte så mycket svensk skräcklitteratur på marknaden vid den tiden, så John Ajvide Lindqvist blev pionjär när han skrev skräckromanen Låt den rätte komma in.

Vem har skrivit boken Låt den rätte komma in?

John Ajvide Lindqvist Let the Right One In/Authors Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne. John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in är något så ovanligt som en svensk skräckroman.

När utspelar sig Låt den rätte komma in?

En vampyrroman, skriven för vuxna, som utspelar sig i Blackeberg i oktober och november 1981. Tolvårige Oskar är utstött i klassen. Han vet var gränserna går, hur mycket han får höras och synas i klassen innan de tuffa grabbarna anser att han har gått för långt och förtjänar att bli jagad och slagen.

Relaterade inlägg: