Hur fixar man gammalt trägolv?

Innehållsförteckning

Hur fixar man gammalt trägolv?

Hur fixar man gammalt trägolv?

Lite förenklat kan man säga att dessa olika metoder finns att tillgå för att fixa till ett trägolv.

  1. Slipning.
  2. Lackning.
  3. Ommålning.
  4. Lägga nytt golv, helt eller delvis.

Vad kan man göra med trägolv?

Golven kan slipas & efter golvslipning ytbehandlas med lut och olja, lack eller hårdvaxolja. Springorna kan nåtas med en golvfog, något som kan bli väldigt snyggt och göra att det renoverade golvet påminner om ett så kallat skeppsgolv. Att nåta trägolv är ett relativt enkelt men kräver lite tålamod & tid.

Kan man Olja ett Såpat golv?

Det finns många sätt att behandla sina furu- eller grangolv. Många är ute efter den blekt vita ”såpade” känslan, men hur gör man för att få ett snyggt och tåligt vittonat golv? Ett bra alternativ för att få ett lättskött och tåligt vitt golv är att luta av det och vitolja det.

Hur behandlar man furugolv?

Ett obehandlat furugolv måste först och främst slipas. Det gör vi med golvslipmaskin och det tar inte mer än ett par tre slipningar för att få träets naturliga hartser att tränga ner i träet och att göra ytan len och kvistfri. Därefter ska golvet ytbehandlas och det kan göras på många sätt.

Vad göra med parkettgolv?

Städning av parkettgolv Dammsug och torrmoppa ofta, och komplettera med en fuktig, väl urvriden mopp/trasa ibland. Bäst resultat får du med Kährs Cleaner utspätt i vatten eller färdigblandad Kährs Spray Cleaner tillsammans med vår spraymopp. Torkar golvet inom en minut har du rätt mängd vatten.

Kan man lacka ett Såpskurat golv?

Helt klart går det att lacka golvet om det inte är nysåpat. Men det finns ju risk att det inte blir til belåtenhet när du är klar. Om det är den vita ytan du vill ha kan du använda vitpigmenterad golvbets en första strykning innan du lackar. Du bör lägga på lacken minst tre gånger för att få en jämn och fin slityta.

Kan man olja parkettgolv?

Ett oljat parkettgolv kräver inledningsvis något mer underhåll än ett lackat golv, men ger i utbyte en slitstark och behaglig yta, där träets ådring och struktur vackert framgår. Ev repor eller andra skador är enkelt att laga upp genom att förbättra med lite olja eller slipa bort och efterbehandla med olja.

Relaterade inlägg: