Kan man använda retinol runt ögonen?

Innehållsförteckning

Kan man använda retinol runt ögonen?

Kan man använda retinol runt ögonen?

Man kan använda retinol även på huden runt ögonen - Ja, det stämmer faktiskt. Just ögonzonen påverkas ofta allra först av ålderstecken och är därför ett område i ansiktet där retinolet verkligen kan bevisa sin effekt.

Vad är skillnaden mellan retinol och retinoid?

Vad är retinol? Retinol är en effektiv A-vitamin och samlingsnamnet är retinoider, där det ingår flera olika typer av A-vitaminer med olika kemiska sammansättningar. Tretinoin är den starkaste och mest effektiva som används i receptbelagda läkemedel och behandlingar mot akne, pigmentfläckar och rynkor.

Får finnar av retinol?

Så är visserligen fallet, men det är också mycket vanligt att retinol orsakar inflammationer i huden, som lätt förväxlas med acne. ... För de som inte är överkänsliga har retinol har en viss föryngrande effekt på huden (retinol är samma sak som vitamin-A).

Hur många procent retinol?

Steg 1: Hur många procent ska man satsa på? Det första du ska börja med är att titta på vilken procent av retinol du vill använda. Retinol, som är en form av A-vitamin, har god effekt redan vid en låg procent, men det finns betydligt starkare produkter än så på marknaden.

När applicerar man retinol?

Retinol har en stimulerande effekt på cellförnyelsen, därför kan det bli för effektivt att kombinera med syror. Använd istället en mild syra till din morgonrutin och applicera retinolet till kvällen, eller tvärtom. Kom bara ihåg solskyddet för att skydda huden då den blir aningen känslig.

Hur använder man The Ordinary retinol?

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion - En behandlande emulsion för åldrande hud som innehåller en inkapslande retinol och en ny form av retinoid som minskar hudirritation. Börja med att använda en gång i veckan och öka sedan antalet gånger successivt när huden vant sig vid produkten. Använd på kvällen.

Relaterade inlägg: