Vad är egentligen företagsekonomi?

Innehållsförteckning

Vad är egentligen företagsekonomi?

Vad är egentligen företagsekonomi?

Företagsekonomi fokuserar på hur företag och organisationer handskas med att hushålla med resurser. En kärnfråga i företagsekonomin är hur ett värde skapas som företaget kan få ersättning för och hur effektivitet uppnås på kort och lång sikt.

Hur fungerar företagsekonomi?

Företagsekonomi definieras ofta som kunskapen och vetenskapen om hur man som företag brukar, ransonerar och fördelar sina begränsade resurser. Det här betyder i förlängningen att företagsekonomi handlar om hur man så effektivt som möjligt nyttomaximerar sina utgifter i förhållande till sina inkomster.

Vad är ett företagsekonomiskt problem?

Utöver detta så handlar den analytiska företagsekonomin också om att hitta lösningar som är lämpliga för företagsekonomiska problem. Det kan till exempel handla om hur stora och hur många butiker ett företag ska ha, eller vad som visar att det finns en stabil balans mellan skulder och eget kapital.

Vad är företagsekonomisk forskning?

Företagsekonomisk forskning. Forskningen inom företagsekonomi är mångfacetterad. Lite förenklat kan den sägas bestå av två huvudinriktningar, dels en analytisk och föreskrivande inriktning och dels en tolkande och förståelseinriktad gren.

Relaterade inlägg: