Varför benmjöl till lökar?

Innehållsförteckning

Varför benmjöl till lökar?

Varför benmjöl till lökar?

Blanda gärna ner lite benmjöl i jorden, det ger lökarna de bästa förutsättningarna att klara vinterkylan och gör dem mindre känsliga för svampangrepp och andra sjukdomar. Vill du ge dem en extra näringskick ska du även gödsla med lite blodmjöl på våren innan blomningen börjar.

Hur tar man hand om lökar?

Se till att ta vara på lökarna och ge dem ett andra liv ute i trädgården....Ta hand om resterna av dina vårlökar.

  1. Låt bladen i krukan vissna ned helt innan du gör nåt.
  2. Klipp sedan ned bladen.
  3. Plantera lökarna på något lämpligt ställe i trädgården.

Hur mycket benmjöl till lökar?

#Hur mycket benmjöl ska jag ge och när ska jag ge det?# Ge blomsterlökarna benmjöl i planteringshålet vid plantering. Ge etablerade rabattväxter 50 gram benmjöl per kvadratmeter. Strö ut benmjölet över ytan och mylla ner i jorden.

Varför Lökkorg?

Lökkorgen gör det enkelt att flytta lökarna utan att skada dem. Då blommorna börjar vissna grävs korgen upp och flyttas till en mer undanskymd plats där blommorna vissnar ner helt tills det är dags för plantering igen nästa säsong. Kan även användas för plantering av vattenväxter.

Hur vattnar man påskliljor i kruka?

För dig som har påskliljor inomhus i kruka handlar det mest om att hitta rätt placering för krukorna och att se till att hålla jorden lätt fuktig. Vattna däremot aldrig direkt på lökarna, utan försök vattna så långt ut i ytterkant som möjligt – direkt på jorden.

Hur länge håller påskliljor i kruka?

Tyvärr är den inte den mest hållbara av snittblommor (3-6 dagar), vilket kompenseras av det låga priset. Men det finns olika tricks att få påskliljorna att hålla sig fin längre. Dessutom kan du köpa påskliljor med lökar och ha i kruka för att sen plantera ut och få vackra påskliljor i rabatten nästa år.

Relaterade inlägg: