Vad hände med Fantomen på operan?

Innehållsförteckning

Vad hände med Fantomen på operan?

Vad hände med Fantomen på operan?

Handling. Musikalen utspelar sig i och under operahuset i Paris under senare delen av 1800-talet. Den vanställde fantomen, som bor under operahuset bortom en underjordisk sjö, förälskar sig i sopranen Christine Daaé och är redo att göra allt för henne — till och med att döda.

Vem har skrivit Phantom of the opera?

Andrew Lloyd Webber The Phantom of the Opera/Authors

Hur slutar Phantom of the opera?

Flickan slits mellan de två männen, mellan passion och djup kärlek, och ställs slutligen inför fantomens krav: hon måste välja. Hon väljer Raoul och lämnar fantomen bakom sig. I slutscenen försvinner fantomen mystiskt, det enda han lämnar efter sig är den mask som han har burit för ansiktet.

Vem har sjungit Fantomen på operan?

Mikael Gustaf Lennart Samuelson, född i Njutånger, är en svensk sångare (baryton), skådespelare och kompositör.

Var gömde sig Fantomen på operan?

Fantomen på Operan (franska Le Fantôme de l'Opéra) är en roman från 1910 av Gaston Leroux (1868-1927). Den handlar om en karismatisk (men samtidigt sinnessjuk) man med ett djävulskt vanställt ansikte, men en änglalikt vacker röst. Han har sin hemliga boning vid en sjö under L'Opéra Garnier i Paris.

Vilken musikal har spelats längst?

I går kväll slog succémusikalen Fantomen på Operan ett historiskt rekord. Med sina 7 486 föreställningar sedan 1988 är Andrew Lloyd Webbers musikal den pjäs som gått längst på Broadway genom tiderna. Även i London och Stockholm har den samma svårslagna rekord.

När skrevs romanen The Phantom of the opera?

Gaston Leroux The Phantom of the Opera/Authors

När skrevs Phantom of the opera?

Andrew Lloyd Webber The Phantom of the Opera/Authors

Har Fantomen på operan funnits på riktigt?

Fantomen på Operan (franska Le Fantôme de l'Opéra) är en roman från 1910 av Gaston Leroux (1868-1927). ... Romanen översattes till svenska av Ulla Hornborg. Sir Andrew Lloyd Webber och Charles Hart gjorde 1986 en musikal av historien. Den har spelats i över 100 städer i 17 länder (däribland på Oscarsteatern i Stockholm).

Var spelas Fantomen på operan?

Andrew Lloyd Webbers mästerverk har sedan premiären 1986 i London setts av över 130 miljoner människor och spelats i 27 länder över hela världen. Den spelas fortfarande i London och New York, och har mottagit flertalet utmärkelser och priser.

Relaterade inlägg: