Vad heter pappan i Ett öga rött?

Innehållsförteckning

Vad heter pappan i Ett öga rött?

Vad heter pappan i Ett öga rött?

Handling. Halims mamma har dött och han bor med sin pappa Otman. Pappan anser att Skärholmen inte är någon bra miljö för Halim att växa upp i och de flyttar till Bondegatan på Södermalm.

Var utspelar sig filmen Ett öga rött?

I augusti kommer hans debutroman "Ett öga rött" ut på Norstedts. Boken utspelar sig i huvudet på Halim - en stökig högstadiekille från Skärholmen i Stockholm.

Vem har skrivit ett öga rött?

Jonas Hassen Khemiri One Eye Red/Story by

Vilka personer handlar boken Ett öga rött om?

I boken "ett öga rött" spelade fyra personer en stor roll i Halims liv mamman, pappan, Dalarna och Marit. Mamman var den enda person som var husets viktiga stolpen, genom henne behöll hela familjen traditioner, språk och kultur.

Vart bor Halim i Ett öga rött?

Tonårskillen Halim bor med sina föräldrar i en förort till Stockholm. Halims mamma och pappa kommer från Marocko men Halim som är född i Sverige värnar sina arabiska rötter.

Hur tror du ett öga rött kommer sluta?

Historien avslutas med att Halim och hans pappa äter middag tillsammans med Kerstin och hennes dotter på en marockansk restaurang. Innan eftertexterna börjar rulla säger Halim i en voice over att vi i publiken ska veta att han minsann kan prata korrekt svenska om han bara vill - men att han aldrig kommer att göra det.

Hur många sidor Ett öga rött?

E-bok
FormatPocket
SpråkSvenska
FörfattareJonas Hassen Khemiri
Antal sidor252
Utg.datum2017-01-11

Vad är integrationsplanen?

Integrationsplanen anger sedan bärande principer, strategier, ansvar och en tydlig styrkedja för var och en av utmaningarna. Integrationsplanen har beretts av integration- och mångfaldsberedningen. Planen har varit ute på remiss hos samtliga nämnder och bolag, men även till statliga myndigheter och civilsamhället.

Relaterade inlägg: