Vad innebär mål 11?

Innehållsförteckning

Vad innebär mål 11?

Vad innebär mål 11?

Städer och bosättningar ska vara inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara. Urbaniseringen är omfattande och transformerande i hela världen. Över hälften av världens befolkning bor i urbana områden. År 2050 väntas andelen ha stigit till 70 procent.

Vad är egentligen en hållbar stad?

Hållbar stadsutveckling innebär att städer och tätbebyggda samhällen möter människornas och företagens behov och samtidigt erbjuder en långsiktigt bra livsmiljö för sina invånare.

Vad är målet med hållbar utveckling?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Vad innebär social hållbar utveckling?

Ett socialt hållbart samhälle är ett jämställt och jämlikt samhälle där människor lever ett gott liv med god hälsa, utan orättfärdiga skillnader.

Vad kan du som privatperson göra för att förverkliga målen?

Mål 1 – tre snabba tips på vad du själv kan göra Gå gärna en kurs eller läs på om privatekonomi eller företagsekonomi för att lära dig mer om dina ekonomiska rättigheter, och dela med dig av din kunskap till andra.

Vad är hållbart byggande?

Ett ekonomiskt hållbart byggande innebär bland annat att skapa förutsättningar för att bostäder kan byggas till rimliga kostnader och att samtidigt hushålla med resurserna mark, vatten, energi och råvaror. Det innebär också att sträva mot en cirkulär ekonomi med resurseffektiva och giftfria kretslopp.

Relaterade inlägg: