Måste gitt tema?

Innehållsförteckning

Måste gitt tema?

Måste gitt tema?

Filmens tema är kulturkrockar, framförallt mellan Stockholms kulturelit och ungdomar med invandrarbakgrund i utanförskap i förorten. Den handlar om Metin, en ung småkriminell man i Jordbro, en av Stockholms södra förorter. Han drömmer om ett annat liv och söker bland annat till scenskolan och skriver dagbok.

Måste gitt wiki?

Måste gitt - serien är en svensk dramakomediserie av Can Demirtas och Ivica Zubak. Den producerades 2020 av Indian Summer för SVT. Regisseras av Abbe Hassan och Ivica Zubak. Serien är fortsättning på långfilmen Måste gitt från 2017.

Måste gitt Metins pappa?

Måste gitt handlar om en småkriminell förortskille som heter Metin. Filmen utspelas i Stockholm 2016. Metin skriver dagbok där han berättar allt som händer, eftersom hans pappa sa att en man måste “ plantera ett träd, skriva en bok och skaffa barn” innan han dör.

Måste gitt DN recension?

Efter ett med få undantag blekt filmår 2016 känns det befriande med ett riktigt dundrande genombrott. ”Måste gitt” är kärlek vid första ögonkastet. Streetsmart, högeffektivt berättad, tajt dialog och skamlöst underhållande. Huvudrollsinnehavaren Can Demirtas är ett fynd som den intensive Metin.

Måste gitt bok?

I Måste gitt följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter. Metin förenar sin småkriminella tillvaro med konstnärsdrömmar. Han skriver dagbok om allt han ser och gör där namn och platser dokumenteras i minsta detalj. När boken försvinner tar Metins liv en helt ny vändning.

Måste gitt språk?

Turkiska Svenska A Hustler's Diary/Languages

Måste gitt regissör?

Ivica Zubak A Hustler's Diary/Directors

Måste gitt manusförfattare?

Can Demirtas Ivica Zubak A Hustler's Diary/Screenplay

Måste gitt Metins mamma?

Jag måste nämna några humortoppar: Shebly Niavarani som präktig förortsyuppie, Metins mamma (Selma Caglar), som han försöker kontrollera och beskydda efter någon slags halvhjärtad ”heders-logik”, men som bara skäller ut honom och fortsätter dejta och dricka vin.

Måste gitt ålder?

Media (9 st)
OriginaltitelMåste gitt
UtmärkelserGuldbaggenominerad Festivalpris Visa utmärkelser
ÅldersgränsTillåten från 11 år
DialogspråkSvenska Turkiska
Sverigepremiär2017-01-06

Relaterade inlägg: