Vad handlar administration 2 om?

Innehållsförteckning

Vad handlar administration 2 om?

Vad handlar administration 2 om?

Ämnet administration behandlar administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom företag, offentlig förvaltning och andra organisationer. Det behandlar också användning av modern teknik och hur man därmed arbetar effektivt, säkert och serviceinriktat.

Vad innebär kursen administration?

Undervisningen i ämnet administration ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga att planera och utföra administrativt arbete. Den ska ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om administrativa rutiner samt om dokumentutformning, organisation och arbetsformer i företag och i offentlig förvaltning.

Vad är administration 1?

Administration 1 är en kurs inom ämne administration. Ämnet administration behandlar olika administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom företag, offentlig förvaltning samt andra organisationer.

Vem ger personalavdelningen service till?

De personalans- variga skolledarna vänder sig vid behov av personaladministrativ service till förvaltningens personalavdelning.

Vad ska man läsa för att bli administratör?

För att bli Administratör/sekreterare krävs det grundläggande behörighet ifrån grundskolan. Du kan exempelvis läsa Handels- och administrationsprogrammet som är en yrkesförberedande utbildning. Som Administratör/sekreterare kan det många gånger vara bra att ha kunskap inom språk och ekonomi.

Vad är det företagsekonomi 1?

Ämnet företagsekonomi behandlar företagande i vid bemärkelse och belyser såväl ekonomiska som sociala och miljömässiga aspekter. I ämnet ingår marknadsföring, ledarskap och organisation, redovisning och kalkylering.

Vad är HR s roll?

HR är en förkortning av engelska termen Human Resources och är till för att hantera just de mänskliga resurserna. ... Som stödfunktion fungerar HR som interna konsulter. Med sin sakkunskap ska de vara ledning och chefer behjälpliga inom områden som rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljö, omorganisation med mera.

Relaterade inlägg: