Vilka dog i Harry Potter?

Innehållsförteckning

Vilka dog i Harry Potter?

Vilka dog i Harry Potter?

I kaoset på Hogwarts dödas Fred Weasley, Remus Lupin och hans fru Nymphadora Tonks. Via minnessållet får Harry veta att Snape älskade hans mamma Lily och att han efter hennes död i hemlighet arbetat för Dumbledore för att skydda Harry från Voldemort.

I vilken bok dör Dumbledore?

Harry Potter och Dödsrelikerna (Harry Potter and the The Deathly Hallows) är den sjunde och avslutande boken i Harry Potter-serien av J.K. Rowling.

Vilka dör i Harry Potter 6?

När de kommer tillbaka till Hogwarts finner de att en grupp dödsätare, anhängare till Voldemort har intagit slottet. Dumbledore dödas av Snape, som lyckas fly. Harry upptäcker att horrokruxen de hittat var falsk, och att det enda den innehöll var ett meddelande från någon som kallar sig R.A.B.

Vilka dog i slaget om Hogwarts?

När Voldemort försökte döda Harry fördes en del av hans själv över till honom. Harry var alltså ett helt oavsiktligt horcrux och skulle han lyckas besegra Voldemort skulle även han vara tvungen att dö. Under slaget vid Hogwarts kom därför Harry att dö, men också återuppstå och döda Voldemort en gång för alla.

Vilka är de sju Horrokruxerna?

De enda horrokruxerna som blivit utförligt beskrivna är de som är skapade av Voldemort, vilka är:

  • Tom Dolders dagbok.
  • Familjen Gaunts ring.
  • Salazar Slytherins medaljong.
  • Helga Hufflepuffs bägare.
  • Rowena Rawenclaws försvunna diadem.
  • Nagini.
  • Harry Potter.

Vad är den vises sten?

De vises sten är en konstgjord sten med magiska egenskaper. Den kan användas för att skapa livselixiret, som förlänger livet på den som dricker av det, samt förvandla vilken metall som helst till rent guld. Stenen skapades av den berömde alkemisten Nicolas Flamel.

Relaterade inlägg: