Vad är fysisk psykisk och social hälsa?

Innehållsförteckning

Vad är fysisk psykisk och social hälsa?

Vad är fysisk psykisk och social hälsa?

WHO definierar hälsa som ”ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande” (1946). Den fysiska hälsan handlar om kroppens mående och hur den fungerar.

Vad påverka fysisk hälsa?

All form av rörelse påverkar din kropp positivt Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning.

Vad är hälsa & fysisk förmåga för dig?

Det finns olika faktorer inom hälsa som måste samspela för att människan ska kunna må bra och ha god hälsa, dessa faktorer är fysiska, sociala och psykiska (Raustorp 2013). ... Styrka, sömn, koordination och kondition har betydelse för hur människan mår och detta påverkar människans hälsa.

Vad är fysiskt och psykiskt?

Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och påverkar varandra, så problem med den fysiska hälsan påverkar ofta det psykiska måendet och tvärtom. I begreppet psykisk hälsa ingår både psykiskt välbefinnande, psykiska besvär och psykiatriska tillstånd.

Relaterade inlägg: