Vad krävs för att bli mäklare?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli mäklare?

Vad krävs för att bli mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Vad kostar det att plugga till mäklare?

Avgiften 270 000 kr exkl. moms. delas upp och faktureras med 25 % vid fyra tillfällen under utbildningen. Avgiften måste betalas av arbetsgivaren.

Kan man jobba som mäklare utan utbildning?

Vill du bli fastighetsmäklare men du saknar utbildningen? Arbetar du med försäljning och känner att det är dags att ta tag i din dröm att bli mäklare? Du kanske inte har möjlighet att läsa på högskola eller universitet i minst två år? Då kan vägen för dig vara att utbilda dig genom uppdragsutbildning.

Kan man bli mäklare utan högskola?

I FMI:s bestämmelser anges att för att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering krävs både teoretisk utbildning från ett universitet eller en högskola och praktik. Utbildningen ska omfatta minst 120 högskolepoäng.

Vilka befogenheter har FMI?

Vi är FMI. Det är vi som är tillsynsmyndighet för fastighetsmäklarbranschen. Vi ser till att alla mäklare och mäklarföretag är registrerade och kontrollerar att de utför sina uppdrag på ett korrekt sätt.

Vad krävs för att bli fastighetsmäklare?

  • För att bli fastighetsmäklare måste du läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor.

Vad krävs för att bli registrerad som fastighetsmäklare?

  • Krav för fullständig registrering För att bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering måste du ha en teoretisk utbildning från universitet eller högskola samt ha gjort tio veckors praktik.

Hur mycket tjänar en fastighetsmäklare?

  • Fastighetsmäklare tjänar i snitt ca 30.000 kr – 35.000 kr i månaden innan skatt. De som tjänar mycket mindre slutar i regel som mäklare och byter bransch. En framgångsrik mäklare kan utan problem tjäna 50.000 kr i månaden upp till 200.000 kr i månaden under sina bästa år. Mäklaren får behålla ca 23-30% av indragen provision i lön

Relaterade inlägg: