Vad är specialpedagogik begrepp?

Innehållsförteckning

Vad är specialpedagogik begrepp?

Vad är specialpedagogik begrepp?

Människors olikheter, förutsättningar och möjligheter för lärande och delaktighet i olika situationer och aktiviteter. Innebörden av olika begrepp, till exempel funktionsnedsättning, funktionshinder, normalitet, avvikelse, diagnoser, inkludering, exkludering, tillgänglighet, delaktighet och likvärdighet.

Vad handlar om specialpedagogik 2?

I kursen Specialpedagogik 2 får du kunskaper om relationer mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar. Du lär dig om samhällets olika insatser för människor med funktionsnedsättningar.

Vad är specialpedagogik för dig?

Specialpedagogisk verksamhet har en främjande, förebyggande och stödjande roll. I utbildningssammanhang handlar det om kunskap och ett förhållningssätt som utgår från alla människors lika värde och allas rätt och möjlighet att ingå i en gemenskap där de kan känna full delaktighet.

Vad utmärker ämnet specialpedagogik Quizlet?

En sådan görs av en specialpedagog eller speciallärare för att man ska få en helhetsbild över barnets eller elevens hela situation i förskola, skola och hemmiljö. Man kan se vad som funkar och inte funkar för eleven och därför se vad personen behöver för extra stöd eller hjälp.

Vem behöver specialpedagogik?

Om en elev är stressad så stödjer specialpedagogen arbetet med att förstå vilka faktorer i lärmiljöerna runt eleven som påverkar positivt och negativt. Det är ett exempel på en specialpedagogisk insats.

Relaterade inlägg: