Var utspelar sig Sune i Grekland?

Innehållsförteckning

Var utspelar sig Sune i Grekland?

Var utspelar sig Sune i Grekland?

Filmen bygger på handlingen i boken Sune i Grekland och blev därmed den tredje långfilmen med Sune och hans familj. Filmen spelades in på Rhodos Sunwing Resort Kallithea och i Stockholm. Filmen har sedan premiären haft över en halv miljon biobesökare.

Vad heter Sune i Grekland på riktigt?

”Omåttligt populär” Anja Lundqvist blir mamma Karin, den långfilmsdebuterande William Ringström gör rollen som Sune, storasyster Anna spelas av Hanna Elffors Elfström och Håkan Bråkan spelas av Julius Jimenez Hugoson.

Hur gammal är Sune i Grekland?

För William Ringström, 13-åringen som spelar Sune i trilogin, väntar snart riktiga skolpjäser.

När utspelar sig Sune?

Ursprungligen sändes berättelserna först som en radioserie, där totalt 90 avsnitt producerades i svensk radio under åren 1983-1993. Böckerna om Sune utspelar sig i den fiktiva orten Glimmerdagg i Sverige, som precis som Berts hemort Öreskoga är beläget någonstans i närheten av Karlskoga och Örebro.

Vem åkte med Sune?

Efter fem år och tre filmer tillsammans är det dags för Elis Gerdt och Lily Wahlsteen att ta farväl av Sune och Sophie. – Det känns väldigt sorgligt och tråkigt, säger Lily Wahlsteen. Katastrofen är ett faktum när Sophie gör slut med Sune – bara några dagar före midsommar.

Hur gammal är Sofie i Sune?

Ann-Sofie har 251 dagar kvar till sin födelsedag som infaller på en fredag, då hon fyller 58 år. Idag är hon 57 år, 3 månader och 22 dagar gammal.

Vad heter Sune och Håkan på riktigt?

Håkan Bråkan är med i filmen Sunes sommar från 1993, där han spelas av Gabriel Odenhammar. I långfilmerna Sune i Grekland (2012), Sune på bilsemester (2013) och Sune i fjällen (2014) spelas Håkan Bråkan av Julius Jimenez Hugoson.

Hur gammal är Sune i Sune filmerna?

Nu har de hunnit bli 14 och 15 år gamla – och parallellt har även deras rollfigurer vuxit upp och blivit lite äldre. – Genom alla de tre filmerna så får man se hur vi unga skådisar utvecklas, både våra karaktärer men också som skådespelare. Man får följa Sophie och Sunes resa, säger Lily Wahlsteen.

Var utspelar sig Sune i fjällen?

Produktion. Fjällscenerna spelades in under mars–april 2014 i jämtländska Åre med omgivningar, på platser som Ullådalen och Duved. Inspelningar gjordes också i Edsåsdalen och Östersund. Arbetet slutfördes sedan i Göteborg.

Vem är Isabelle i Sune?

Isabelle Andersson är en flicka som är Sunes lillasyster. Hon föds i boken Självklart, Sune och döps i Sune och Svarta Mannen, och är 9 år yngre än Sune. Hon föds dock även i filmen Håkan Bråkan & Josef och då går Håkan i skolan. I andra filmversioner medverkar hon inte (förutom den danska filmen Sunes familj).

Relaterade inlägg: