Varför har man silverfiskar?

Innehållsförteckning

Varför har man silverfiskar?

Varför har man silverfiskar?

Silverfiskar hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. De klarar sig på de smulor som finns tillgängliga även i de mest välstädade hemmen. De gillar framför allt varor som mjöl och bröd, men äter även andra insekter. Silverfisken blir 10-15 millimeter och lever i två till fyra år.

Hur får man bort silverfiskar?

  • Hur får man bort silverfiskar Silverfiskar försvinner om man använder Rödcederolja mot silverfisk. Spraya Rödcederolja mot silverfisk i de rum du har sett silverfiskar och gärna i övriga rum också, så att silverfiskarna inte bara flyttar till ett annat rum i bostaden.

Har du silverfiskar i ditt badrum?

  • Om du har silverfiskar i badrummet, i tvättstugan eller i pannrummet ska det framför allt ses som ett tecken på att detta är ställen i din bostad med hög luftfuktighet och generellt höga temperaturer. En myt hävdar att silverfiskar oftare invaderar ditt badrum om det är smutsigt.

Hur gör du för att bli av med silverfisk?

  • Börja alltid bekämpning av silverfisk med en ordentlig städning av de utrymmet där du observerat silverfiskar (se nästa sektion för checklista). Rödcederolja är ett naturligt och miljövänligt sätt att bli av med silverfiskar. Applicera eller spreja oljan vid golvlister, sprickor i golv och mellan skikt, samt i badrum och kök.

Relaterade inlägg: