Är Tårtgeneralen bra?

Innehållsförteckning

Är Tårtgeneralen bra?

Är Tårtgeneralen bra?

Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

Vad handlar filmen Tårtgeneralen om?

Set in the 1980s, Köping is considered Sweden's most boring city. The town drunk, Hans Pettersson, starts creating the largest sandwich cake ever, aiming to change the town's reputation. The Cake General/Film synopsis

Vart spelades Tårtgeneralen in?

Gå i Tårtgeneralens fotspår! Upplev platserna där den hjärtevärmande filmen spelades in. Hämta foldern på Köpings bibliotek,Köpings museum, Hotel Scheele eller på någon annan av Köpings kommun InfoPoints.

Vem har skrivit Tårtgeneralen?

Fredrik Wikingsson Filip Hammar Tårtgeneralen/Authors

Vad heter romanen från 2009 som Filip och Fredrik skrev?

Tårtgeneralen är Filip Hammars och Fredrik Wikingssons debutroman från 20 november 2009. Boken utspelar sig 1984 och handlar om den svenska staden Köping och karaktären Hasse P., en "lirare" som är nyinflyttad i staden.

Finns Tårtgeneralen på Netflix?

Den försupne mångsysslaren Hasse är fast besluten att sätta ”Sveriges tråkigaste stad” på världskartan genom att göra världens längsta smörgåstårta. Titta så mycket du vill.

När spelades Tårtgeneralen in?

Tårtgeneralen (film)
Tårtgeneralen
GenreDramakomedi
Premiär (Sverige)
Speltid101 minuter
LandSverige

När gjordes Tårtgeneralen?

Tårtgeneralen
Tårtgeneralen
FörfattareFilip Hammar Fredrik Wikingsson
Förlag för förstautgåvanAlbert Bonniers förlag
Utgivningsår2009
HuvudpersonerHasse P

Hur slutar Tårtgeneralen?

Tårtgeneralen slutar med dokumentära filmklipp - påpassligt gjorda för flera år sedan - då en gammal Hasse P återvänder till Köping och träffar bagarna han fick med sig för att sätta rekordet. Det är rörande. Och rekordet står sig än.

Vad heter romanen från 2009 tillika filmen som Filip och Fredrik skrev och regisserade 2018 med Mikael Persbrandt i huvudrollen som Hasse P?

Tårtgeneralen är Filip Hammars och Fredrik Wikingssons debutroman från 20 november 2009. Boken utspelar sig 1984 och handlar om den svenska staden Köping och karaktären Hasse P., en "lirare" som är nyinflyttad i staden. I maj 2017 tillkännagavs att boken filmatiseras med Mikael Persbrandt i rollen som Hasse P.

Relaterade inlägg: