Vad gör man frigolit av?

Innehållsförteckning

Vad gör man frigolit av?

Vad gör man frigolit av?

Frigolit är en form av cellplast, som i sin tur framställs av polystyren. Polystyren består av kemiska föreningar av styren (ett omättat flytande kolväte). I sin renaste form är polystyren ett billigt material, ett slags ogenomskinlig termoplast.

Varför isolerar frigolit bra?

Bättre isolering med cellplast Plasten kommer att isolera mot markkyla och dessutom ge skydd mot vind, vatten och mögel. Det är den bästa investeringen du kan göra för ditt nya hus så att det håller tätt mot det som inte ska komma in, utan låter det stanna där ute.

Hur isolerar frigolit?

Cellplastisoleringen kommer mestadels i form av block. Dessa block har olika tjocklek, vilket ger olika isolervärden. Vissa block är anpassade för isolering av grunder, medan andra är anpassade för att isolera väggar eller tak. Vid gjutning och isolering av plattor används L-formade kantelement.

Vad använder man cellplast till?

Mjuk cellplast används oftast till möbler och madrasser medan den hårda lämpar sig i byggkonstruktioner. Cellplast är tåligt mot fukt och används bland annat vid isolering av väggar, tak och golv. Det är ett utmärkt material för isolering av krypgrunden.

Relaterade inlägg: