Hur många aboriginer finns det i Australien idag?

Innehållsförteckning

Hur många aboriginer finns det i Australien idag?

Hur många aboriginer finns det i Australien idag?

2018 fanns det omkring 606 200 australiska aboriginer, vilket endast är 2,7 % av Australiens alla medborgare. Av dessa bor cirka 60 % i storstäderna och dess närområden. Resterande 40 % bor i städernas utkanter och fattiga områden.

Vad känner du till om aboriginernas religion?

Aboriginernas uppgift var sedan att locka fram livskraften ur de heliga platserna. De gjorde de med fester och ritualer. När de hade lockat fram livskraften flödade den ut över landskapet och djuren befruktades och ungdjuren växte sig feta. Man kan säga att ”drömtid” är namnet på aboriginernas religion.

Hur levde aboriginer?

Namnet Aboriginer är ett samlingsnamn för ca 600 folk och språkgrupper med drygt 300 skilda språk och dialekter som användes över hela Australien. Aboriginerna levde enkelt på jäkt, fiske, och insamling av frukt, växter, rötter och andra smådjur eller insekter. Deras kultur var väldigt fredlig.

Vad tror aboriginerna på?

Det kallas för animism, de tror på att allt i naturen har en själ och att naturen är besjälad. Inom aboriginernas ideologi finns det ingen naturlig död. De tror också på att de dödas själar lever vidare och att de finns alltid närvarande i det dagliga livet.

Relaterade inlägg: