Vilka egenskaper har det gudomliga?

Innehållsförteckning

Vilka egenskaper har det gudomliga?

Vilka egenskaper har det gudomliga?

Gud har vidare en rad egenskaper som är unika för honom: Helig, skild från ondska och synd, omgiven av en vördnadsbjudande härlighet (Jesaja 6:1-6).

Vad är Allahs roll?

En muslim möter Allah i bönen och ansvarar helt själv för sin tro och sitt andliga liv, därför behövs inte några präster som står mellan Gud och människorna.

Hur blir man förlåten inom islam?

Shirk (arabiska شرك), tron på fler än en gud, eller att värdesätta något högre än Gud, är inom islam den enda synd för vilken förlåtelse ej gives om detta görs medvetet (av dem som har kunskaper om Gud). ... Alla gärningarna måste komma från hjärtat för att göra Guds vilja.

Vad är det arabiska ordet för Gud?

Allah: Det arabiska namnet för Gud.

Vad menas med Urkoranen?

Koranen, arabiska al-Qurūān, muslimernas heliga bok som enligt traditionen givits till Muhammed av ängeln Jibril (Gabriel). För den troende är Koranen en trogen kopia av ”Bokens moder”, Umm al-kitab, som finns i himlen hos Gud.

Hur förlåter Gud ens synder?

Inom kristendomen framhålls förlåtelsen främst i två sammanhang. Dels ser man det som en moralisk plikt, att vi människor är villiga att förlåta andra, så snart de som felat visar sig ångerfulla. Dels utlovas det att Gud förlåter oss våra onda tankar och handlingar. Detta tas emot genom tro.

Hur många namn har Allah?

Hajar räcker upp handen och vill ha ordet och berättar att Gud är Allah på arabiska. Hajar svarar rätt och läraren berättar att Allah tillhör al asma al husna, alltså de skönaste namnen. Asma al husna betyder att Gud har de 99 skönaste namnen, alltså 99 egenskaper. De berättar vilka egenskaper Allah har.

Relaterade inlägg: