Vilka rättigheter och skyldigheter har du när du serverar säljer alkohol?

Innehållsförteckning

Vilka rättigheter och skyldigheter har du när du serverar säljer alkohol?

Vilka rättigheter och skyldigheter har du när du serverar säljer alkohol?

Spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkohol drycker får inte tas med därifrån, vare sig av gästerna eller av personalen. Tillståndshavare och personal ska aktivt förhindra att någon tar med sig sådana drycker, till exempel genom att servera dessa i glas eller öppnad flaska.

Vad är alkohollagen för typ av lag?

Alkohollag (2010:1622) är en svensk lag som gäller tillverkning, marknadsföring och införsel av alkoholdrycker och handel med sådana varor, tillverkning av sprit samt handel med alkoholhaltiga preparat. Med sprit avses en vätska som framställts genom destillering eller annan kemisk process och som innehåller alkohol.

Får restaurangen bjuda på alkohol?

Restaurangen eller personalen får aldrig bjuda gäster på alkohol. Vill ni kompensera en gäst för något som har hänt så bjud då hellre på en varmrätt vid nästa besök. Gäster får bjuda andra gäster på alkohol om personerna är minst 18 år.

Varför folköl?

Ursprungligen var folköl den benämning den dåvarande finansministern Gunnar Sträng gav sitt förslag på en ölsort med en alkoholhalt på 3,2 viktprocent (4 volymprocent), mellan den dåvarande klass IIa (2,8 viktprocent, 3,5 volymprocent) och klass IIb, mellanöl, (3,6 viktprocent, 4,5 volymprocent), då mellanölets ...

Relaterade inlägg: