Vad kallades en på 1930-talet populär lång dam blus med skärp i midjan?

Innehållsförteckning

Vad kallades en på 1930-talet populär lång dam blus med skärp i midjan?

Vad kallades en på 1930-talet populär lång dam blus med skärp i midjan?

Dammodet under 1930-talet[redigera | redigera wikitext] Dammodet under 1930-talet kan definieras som "elegant, chic, sex appeal, personlig image och surrealism".

Hur klädde man sig på 30 talet?

30-talets ideal var längre kjolar och längre hår, samt tunga tyger vars fall la sig längs den kvinnliga kroppsformen med en markering vid midjan. Mot slutet av 1930-talet ändrades modet i samband med oroligheterna i Europa och stilen blev mer maskulin.

Vad hände i Sverige 1930-talet?

År 1931 kom den ekonomiska depressionen till Sverige. ... Under denna tid fick Sverige en bättre arbetslöshetsförsäkring och rätt till semester. Pensionärerna fick bättre pensioner. På 1930-talet blev livet bättre för kvinnor med barn.

Hur såg man ut på 1920 talet?

20-talsmodet är väldigt kännspakt med kortare fållar än tidigare, låg midja och raka linjer. Idealet var en slank och pojkaktig figur. Tidens mode förknippas ofta med knä- långa klänningar, med egentligen steg fållarna uppåt gradvis och knäna syntes bara ca 1926-1928. Silhuetten var ändå tubformad årtiondet igenom.

Vad kan vi lära oss av mellankrigstiden?

Åren mellan 19 präglades av många viktiga händelser och perioder. Vi går igenom begrepp som det glada tjugotalet, den stora terrorn och folkhemmet. Vi lär oss om fascismen i Italien, nazismen i Tyskland och kommunismen i Sovjetunionen. Vi lär oss också om hur Sverige förändrades under den här perioden.

Vad hände i Sverige under 30 talet?

Börskraschen 1929 och Kreugerkraschen 1932 får allvarliga sociala och ekonomiska följder.

Relaterade inlägg: