Vad har Amnesty gjort?

Innehållsförteckning

Vad har Amnesty gjort?

Vad har Amnesty gjort?

Tillsammans skapar vi förändring. Amnesty International arbetar med att påverka makthavare, regeringar och stater för att förhindra att det sker brott mot mänskliga rättigheter, straffa de som kränker mänskliga rättigheter och att skapa lagar som skyddar länders invånare mot kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

Hur påverkar Amnesty?

Amnestys påverkansarbete leds av sakkunniga På Amnesty i Sverige arbetar flera sakkunniga som ansvarar för påverkansarbetet inom olika rättighetsfrågor. Det handlar om områden som bland annat diskriminering, dödsstraff, tortyr, kvinnors rättigheter, migration, vapenhandel och företags ansvar för mänskliga rättigheter.

Vilken av följande frågor är den mest prioriterade för organisationen Amnesty International?

rätten att inte bli diskriminerad, till exempel på grund av politisk eller religiös åskådning, etnisk tillhörighet, kön eller sexuell läggning. att stoppa våld mot kvinnor. flyktingars och migranters rättigheter. rätten för de mest marginaliserade att få sina ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter tillgodosedda.

Kan man lita på Amnesty?

Amnestys utredningar är korrekta. Vi arbetar främst med förstahandsuppgifter som vi sedan dubbelkollar och bekräftar på flera olika sätt. Amnestys utredningar är oberoende. Det innebär att de inte kan beställas av någon.

Hur finansieras Amnesty International?

Gåva. Din gåva hjälper Amnesty att göra skillnad. Det arbete vi gör finansieras nästan helt av gåvor från människor som du. Ditt stöd gör att vår gemensamma röst kan vara stark och stadig, och fortsätta göra skillnad.

Hur utvecklar Amnesty sin verksamhet?

Amnesty i Sverige tar tillvara aktivisters engagemang och kunskaper inom hela organisationens bredd och bygger aktivismen på tillit, delaktighet och gemensamt ansvar. Vi har en bredd av olika engagemangsformer och vi fokuserar särskilt på att vidareutveckla och stärka aktivisternas roll inom påverkansarbetet.

Varför skapades Amnesty?

Syftet var att dra uppmärksamhet till världens politiska fångar och bombardera myndigheterna med protestbrev. Kampanjens startskott var en artikel med rubriken ”De glömda fångarna” som publicerades i tidningen The Observer den .

Vad kämpar organisationen för?

Genom stöd till hundratals organisationer världen över görs insatser för varaktig förändring av situationen för de mest utsatta och fattiga. Arbetet sker i partnerskap med cirka 400 lokala organisationer, samfund och folkligt förankrade rörelser i ett 30-tal länder.

Vilka länder är med i Amnesty?

I Argentina, Irland och Polen har demonstranter mobiliserat i stora skaror för att kräva ett slut på förtryckande abortlagar. I USA, Europa och Japan anslöt sig miljoner till den andra #MeToo-ledda Womens March för att kräva ett slut på kvinnohat och övergrepp.

Relaterade inlägg: