Hur länge är tandvård gratis i Sverige?

Innehållsförteckning

Hur länge är tandvård gratis i Sverige?

Hur länge är tandvård gratis i Sverige?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Hur länge har barn gratis tandvård?

Barn och unga får gratis tandvård till och med det år de fyller 23 år. För vuxna gäller fri prissättning, vilket innebär att din tandvårdsmottagning själv bestämmer priset för olika behandlingar. Du får gratis tandvård till och med 31 december det år du fyller 23 år. Viss tandvård måste du däremot ändå betala för.

Vem betalar för barntandvård?

Barn och ungdomar har avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år. Vårdgivare får betalt av regionen och tandvårdsenheten sköter utbetalningarna.

Vilka åldrar blir man kallad till tandläkare?

Vid ett års ålder är det dags för det första besöket Du får även möjlighet att ställa frågor. Friska mjölktänder ger ditt barn goda möjligheter till friska tänder hela livet. Nästa besök är vid två års ålder. I Västra Götaland är barn- och ungdomstandvård kostnadsfri till och med det år man fyller 23.

Hur länge är tandvård gratis Örebro?

Barn och ungdomar har avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år. Från det år då du fyller 24 år omfattas du av ett statligt tandvårdsstöd. Det innebär att försäkringskassan betalar en viss del av dina tandvårdskostnader.

Hur länge är tandläkare gratis Stockholm?

Från den 1 januari 2019 blir tandvården avgiftsfri för alla upp till 23 års ålder. Regeringen har därför beslutat att justera åldersgränsen för det förhöjda allmänna statliga tandvårdsstödet.

Vad kostar Tandhygienist Folktandvården?

En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs.

Hur länge har barn och ungdomar fri tandvård?

  • Hur länge har barn och ungdomar fri tandvård? Barn- och ungdomstandvård är i allmänhet kostnadsfri till och med den sista december det år du fyller 23 i hela landet förutom i Västra Götaland där det gäller till och med det år man fyller 24 år. Välj fritt vilken tandläkare du vill gå till.

Vilken tandläkare Vill du gå till?

  • Välj fritt vilken tandläkare du vill gå till. Den fria tandvården gäller även hos alla auktoriserade tandläkare, även privata, så man kan välja helt fritt var man lista sig, som det kallas när man skriver in sig på en viss klinik eller hos en specifik tandläkare.

Vad gäller garantier för utförd tandvård?

  • Garantier för utförd tandvård kan skilja sig mellan mottagningarna. Tandläkare och tandhygienister måste vara anslutna till Försäkringskassan för att du som patient ska kunna ta del av tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd och andra ekonomiska förmåner.

Relaterade inlägg: