Vilka har Anders Bagge skrivit låtar till?

Innehållsförteckning

Vilka har Anders Bagge skrivit låtar till?

Vilka har Anders Bagge skrivit låtar till?

Han har även skrivit och producerat låtar åt Madonna, Janet Jackson, Santana, J. Lo, Nick Lachey, Jessica Simpson, Céline Dion och Enrique Iglesias.

Vilka artister har Anders Bagge jobbat med?

Under sina år i skolan var Anders med i flera band och i slutet av 90-talet startade han ”Murlyn Music”, produktionsbolag med stora framgångar internationellt. Anders har jobbat med världsartister som Madonna, Janet Jackson, J. Lo, och Céline Dion.

Har Anders Bagge släkt i Värmland?

Han växte upp med mor och fyra systrar på säterierna Mällbyn i Bro och Säter i Eskilsäter. Fadern, Lennart Pedersson Svenske, dog 1618, när Anders var bara fem-sex år gammal. Hans mor, Elin Jakobsdotter, ägde vid makens död 17 hemman utöver säterierna. Och mer blev det genom arv efter mostern Margareta.

Har Anders Bagge hållit på med sport?

Som ung spelade Anders fotboll, pingis och friidrottade, och att kroppen både såg bra ut och fungerade var en självklarhet. Som 16-åring vann han guld i ungdoms-SM på meter. Men det var inte idrotten som gjorde honom känd. Hans största idol var pappan, trumpetaren och musikförläggaren Sven Olof Bagge.

Har Anders Bagge dansat?

Anders Bagge dansade sig ur tävlingen med sin pasodoble. Efter programmet var han självkritisk: - Det här är helt mitt eget fel, säger han.

Har Anders Bagge gått gymnasiet?

Anders Bagge hoppade av efter första terminen på gymnasiet och sade till föräldrarna att nu kör han så att det ryker.

Har Anders Bagge svenskt rekord?

Något folk inte visste om mig: Jag har svenskt rekord i 1000 meter pojkar 16. Då var jag smal som en pinne och vägde 35 kilo. Ovanlig vana: Massor. Jag har trasig dna-stege eller något, det händer alltid konstiga saker runt just mig.

Har Anders Bagge några syskon?

Annika Bagge Stefan Bagge Anders Bagge/Siblings

Relaterade inlägg: