Vad står det i 2 kap 5 PBL?

Innehållsförteckning

Vad står det i 2 kap 5 PBL?

Vad står det i 2 kap 5 PBL?

Av planen ska det även framgå hur kommunen anser att den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. Lag (2020:76). 4 § Kommunen ska i översiktsplanen redovisa de förhållanden som med hänsyn till de allmänna intressena i 2 kap. kan ha en väsentlig betydelse för sådana beslut som avses i 2 § andra stycket.

Vad innehåller PBL?

Lagen består av bestämmelser om användning av mark, vatten och byggnader. Miljö- och byggnadskontoret ska dels arbeta efter översiktsplaner som övergripande visar kommunens tankar kring bebyggelse, mark och vatten; dels efter detaljplaner som mer i detalj reglerar bebyggelsens utformning inom ett visst område.

När används PBL?

Utöver den reglering som är obligatorisk i alla detaljplaner finns i PBL bestämmelser om vad som får regleras i detaljplan om det behövs för att uppnå detaljplanens syfte och för att säkerställa markens lämplighet. Till exempel får kommunen med planbestämmelser bestämma hur bebyggelsen ska placeras och utformas.

Vilka planer finns med och regleras i PBL?

PBL är en lag i Sverige som reglerar planläggningen av mark, vatten och byggande. Lagen innehåller föreskrifter om detaljplaner, bygglov, byggtillsyn, svartbyggen och hur kommunernas byggnadsnämnder ska bedriva sin verksamhet.

Finns PBL i olika versioner?

PBL kunskapsbanken med planbestämmelser från till 30 september 2020.

Hur regleras tillämpningen av PBL?

Plan- och bygglag (PBL) Plan- och bygglagen är den lag som reglerar samhällsplanering som rör mark, vatten och byggande i Sverige. Den reglerar bland annat bygglovsprocessen.

Vad PBL innebär?

Bestämmelserna om planläggning av mark och vatten och om byggande finns i plan- och bygglagen (PBL).

Vad innehåller BBR?

Boverkets byggregler, BBR, innehåller föreskrifter och allmänna råd till vissa krav i plan- och bygglagen, PBL, och plan- och byggförordningen, PBF.

Vad är det för skillnad mellan allmän platsmark och Kvartersmark?

Kvartersmark är den mark inom planområdet som är avsedd för i huvudsak enskild bebyggelse, d.v.s. något annat än allmän platsmark och vattenområde. Det är på kvartersmarken som exempelvis bostäder och handelsområden etableras.

Relaterade inlägg: