Vad har Samhälle för färg?

Innehållsförteckning

Vad har Samhälle för färg?

Vad har Samhälle för färg?

Det är traditionsenligt att bära strimman i den färg som ditt program går i. Till exempel har naturvetenskap en grön strimma, hantverk går i rosa och samhällsprogrammet går i kungsblått. Men även om det vanligaste är att välja programfärgen på strimman får du själv välja vad du gillar mest.

Vilken färg på stenen har ekonomi?

Våra Programfärger!
Bygg & AnläggningSilver
Barn & FritidRöd
El & EnergiSilver
EkonomiRoyalblå
EstetLila

Vilken färg är natur?

GRÖNT. Grönt är en harmonisk färg som ofta symboliserar naturen och som vi förknippar med hälsa, ungdom, säkerhet och miljömedvetenhet.

Vad betyder studentmössan?

Studentmössan bars på 1840-talet för att visa att man hörde till studentkåren men blev från 1862 ett tecken på att man tagit studentexamen. Första gången den användes i ett officiellt sammanhang var på studentmötet i Köpenhamn 1845, då Uppsalastudenterna bestämt att bära mössan som igenkänningstecken.

Vilken färg har estet studentmössa?

Estet – Svart band, lila strimma. Fordon – Svart band, grå strimma. Handel & Administration – Svart band, röd strimma. Hantverk – Svart band, rosa strimma.

Vilken färg har bygg på studentmössan?

Färgen på din mössa har betydelse Bygg / El – Svart band, grå strimma. Energi – Svart band, beige strimma. Estet – Svart band, lila strimma. Fordon – Svart band, grå strimma.

Vad är Kokard?

Kokard är en bandrosett eller knapp, ofta i nationalfärgerna, som används som märke på olika huvudbonader. ... Under franska revolutionskrigen blev kokarden en nationell beteckning, då fransmännen införde den blå-röd-vita kokarden såväl i sin uniform som inom politiken.

Relaterade inlägg: