Vad har brons för färg?

Innehållsförteckning

Vad har brons för färg?

Vad har brons för färg?

Brons. Brons är en av mänsklighetens äldsta legeringar och en blandning mellan koppar och tenn. Den har en låg smältpunkt och är relativt hård. Med sin gyllene färg ger den liksom mässing en varm känsla men skiftar något mer mot rött i jämförelse med mässingens mer intensivt gula ton.

Vad har mässing för egenskaper?

Mässing är lätt formbar vid låga temperaturer och passar för tillverkning av allt från kåpor, armaturer, rörledningar och patronhylsor. Mässing används också vid tillverkning av föremål som verktyg vilka används kring gaser som kan explodera vid gnistbildning. Mässing är en legering bestående av koppar och zink.

Vad använder vi brons till?

Brons används i stor utsträckning vid tillverkning av musikinstrument, exempelvis cymbaler och strängar till stränginstrument, men är också mycket vanligt på båtar som material till propeller och för ventiler under vattenytan, så kallade skrovgenomföringar.

Vad består brons av och vad används den till?

brons, legering av koppar och andra metaller, vanligen tenn. Den har låg smältpunkt, är relativt hård och lämpar sig väl för gjutning.

Vad Bestär mässing av?

mässing, legering mellan koppar och i första hand zink. Zinkhalten är vanligen 5–45 viktprocent. Vid låg zinkhalt är mässingen röd (rödgods, rödmetall, pinsback, tombak). Vid högre zinkhalt blir mässingen allt gulare (gulmetall).

Hur är mässing som material att bearbeta?

Skärande bearbetning: Den ojämförligt största delen av den mässing som vi levererar bearbetas med skärande verktyg under sin vidareförädling till färdig slutprodukt. Sådan mässing är vanligtvis legerad med bly vars spånbrytande och smörjande effekt möjliggör hög skärhastighet med minimalt verktygsslitage.

Relaterade inlägg: