Vem bestämmer i Brasilien?

Innehållsförteckning

Vem bestämmer i Brasilien?

Vem bestämmer i Brasilien?

Brasilien är en demokratisk republik och konstitutionen från 1988 ger stor makt åt den federala statsmakten. Brasiliens president har vida maktbefogenheter och utser sitt kabinett och är både stats- och regeringschef.

Vilka Vegetationszoner finns i Brasilien?

I Brasilien finns vidsträckta regnskogar, savannområden och tropiska våtmarker. Drygt hälften av landytan är skogbevuxen. Klimatet är övervägande tropiskt eller subtropiskt.

Vilken är huvudstad i Brasilien?

Brasilia Brazil/Capitals

När blev Brasilien koloniserat?

Kolonialtiden. Brasilien upptäcktes 1500 av en portugisisk flotta som var på väg mot Indien under ledning av Pedro Álvares Cabral. Då kunde man konstatera att Sydamerikas östra spets låg inom den del av världen som fördraget mellan Spanien och Portugal 1494 hade reserverat för Portugal.

Hur ser ut Brasilien?

Landet har ett oerhört varierande landskap. I den nordliga delen av landet ligger regnskogsområdet Amazonas, men den sydliga delen av landet är istället täckt av fjäll och savannområden med skog. Brasilien har också en mycket lång kustlinje.

Vad är känt i Brasilien?

Brasilien är känt bl. a. för sin fotbollstradition och den årliga karnevalen i Rio de Janeiro och Salvador. Brasilien är ett land med stora världsstäder som São Paulo, fascinerande kultur i Pernambuco och Bahia, den orörda vildmarken i Amazonas regnskogar och världsberömda attraktioner som Iguaçufallen.

Vad har Brasilien för naturtillgångar?

Brasilien har enorma tillgångar av malm och mineraler. Olja utvinns främst utanför kusten. Landet är också en av världens största producenter av vattenkraft. Både gruvdriften och kraftprojekten orsakar svåra miljöskador i känsliga miljöer.

Relaterade inlägg: