Vilka exportvaror är viktiga för Colombia?

Innehållsförteckning

Vilka exportvaror är viktiga för Colombia?

Vilka exportvaror är viktiga för Colombia?

Traditionellt har ekonomin baserats på jordbruk och exporten av kaffe och bananer är betydande. Idag är olja Colombias viktigaste legala exportvara. Kokain är nog däremot fortfarande den största exportvaran.

Hur var Colombia innan spanjorerna kom?

Colombia var från 1600-talet en del av den spanska kolonin Nya Granada och blev tillsammans med Ecuador och Venezuela självständigt 1810 under namnet Colombia, men för att inte blandas ihop med det som idag kallas Republiken Colombia så kallas den då nyblivna självständiga nationen Gran Colombia eller Storcolombia.

Hur lever folk i Colombia?

Befolkningen växte länge snabbt och har mer än tiofaldigats sedan början av 1900-talet, men nu är tillväxttakten låg. En majoritet av colombianerna bor i städer, främst på höglandet i väster. De flesta är vita eller av blandad härkomst från främst européer och ursprungsfolk.

Varför ville Spanien erövrade Colombia under 1500 talet?

Det område som utgör dagens Colombia erövrades av spanjorerna på 1500-talet och blev Amerikas ledande guldproducent med hjälp av slavarbete och förtryck av ursprungsfolken. 1819 förde frihetshjälten Simón Bolívar kolonin till självständighet.

När skapades Colombia?

Colombia/Founded

Relaterade inlägg: