Vad hade hänt om barnbidraget fördubblades?

Innehållsförteckning

Vad hade hänt om barnbidraget fördubblades?

Vad hade hänt om barnbidraget fördubblades?

Om barnbidraget fördubblas skulle den offentliga sektorns kostnader ökat samtidigt som familjer med barn får ökade inkomster, vilken de antingen kan spendera på varor och tjänster från företagen eller spara på bankerna. ... Genom att anställa mer personal kommer den offentliga sektorn få in mer skattepengar.

Vad skulle hända om antalet invånare i Sverige minskar kraftigt?

Vad skulle hända om antalet invånare i Sverige minskar kraftigt? Mindre antal invånare i Sverige betyder mindre arbetskraft vilket gör att det kommer saknas arbetare, både på företagen och den offentliga sektorn.

Vad skulle hända med det ekonomiska kretsloppet i en kommun om befolkningen minskade kraftigt?

En följd av det blir att företagen blir tvungna att producera mindre varor eller tjänster. En annan följd blir att även andra företag går med förlust eftersom köpkraften och efterfrågan minskat i samhället.

Hur påverkas de olika aktörerna om skatten höjs?

VAD HÄNDER OM SKATTERNA HÖJS? Höjda skatter gynnar främst den offentliga sektorn då skattepengar finansieras till sjukvård, skolor m.m så skulle den offentliga sektorn gå i vinst ifall skatterna höjs för då får dem mer pengar till att finansiera välfärdssystemet.

Vad händer i det ekonomiska kretsloppet om skatten höjs?

För att dämpa en högkonjunktur är det viktigt att få bort pengar från marknaden. Staten kan då höja skatterna. På så sätt får hushållen mindre pengar, vilket leder till en minskad konsumtion. Efterfrågan på varor och tjänster sjunker och prisökningarna/inflationen avstannar.

Relaterade inlägg: