Vad har datorn betytt för annan teknisk utveckling?

Innehållsförteckning

Vad har datorn betytt för annan teknisk utveckling?

Vad har datorn betytt för annan teknisk utveckling?

Ökad automatisering och datorisering i samhället innebär att större hänsyn behöver tas till människans samspel med tekniken. Vi möter ny teknologi i både yrkeslivet och hemmet vilket skapar ett ökat behov av användarvänlighet vid utformning av maskiner, produkter och arbetsplatser.

Vad använde man ENIAC till?

Elektroniska datorer ENIAC står för 'Electronic Numerical Integrator And Calculator'. Den var ungefär lika avancerad som en av dagens programmerbara räknemaskiner. Exempelvis kunde den lösa ekvationssystem med många obekanta, men den klarade även av uppgifter som inte var direkt matematiska, såsom väderprognoser.

Hur kom datorerna till användning i Sverige?

  • Senare kom de till användning inom flera andra områden. Från 1949 byggdes här i Sverige flera differentialanalysatorer, både mekaniska och elektroniska. De första datorerna. De första datorerna var elektromekaniska och uppbyggda med reläteknik. En avsevärd förbättring av deras prestanda skedde när man började använda elektronrör.

Vad var de första datorerna?

  • De första datorerna De första datorerna var elektromekaniska och uppbyggda med reläteknik. En avsevärd förbättring av deras prestanda skedde när man började använda elektronrör. Ett svenskt exempel på en sådan dator är BESK, som stod färdig 1953.

Vad är datorns uppbyggnad?

  • Datorns uppbyggnad. Delarna i en modern persondator: (1) bildskärm, (2) moderkort, (3) processor, (4) Seriell ATA -portar, (5) arbetsminne, (6) instickskort, (7) nätdel, (8) enhet för läsning/bränning av cd - eller dvd -skivor, (9) hårddisk, (10) tangentbord och (11) mus.

Relaterade inlägg: